Porumbelul pentru reproductie

Cum arată tipul porumbelului favorit ales pentru reproducţie

Daca dorim să reproducem dintr-o perechede porumbei de viteză

trebuie să împerechem doi tineri născuţi în acelasi sezon  al,anului respectiv.

Descendenţii, deşi vor fi rapizi, plini de energie, nu vor avea   însă

rezistenţă,împerecheaţi în continuare între ei, urmaşii vor conduce la degenerarea rasei.

Incrucişările între un mascul bine selecţionat şi o femelă bună, constituie în cele mai multe cazuri producerea campionilor. Un porumbel frumos nu este întotdeauna bun. Nu este bine a face o încrucişare de sânge necunoscut. Această operaţiune de cele mai multe ori se soldează cu un eşec. Pentru ameliorarea rasei trebuie să alegem un bun raseur. Calităţile pe care el trebuie să le aibă le vom arăta în cele ce urmează. Prima dată ne izbeşte privirea şi ţinuta păsării. Ochiul trebuie să fie deci scânteietor şi plasat în centrul capului, să fie expresiv şi să privească uşor înainte. Pupila rotundă, neagră şi mobilă cu irisul lucios şi divers colorat .

Porumbeii cu ochii înconjuraţi de membrane groase trebuie abandonaţi, căci acestea îngreunează vederea în zbor.

Ţinuta trebuie să fie maiestuoasă adică să aibă o prestanţă frumoasă. Va sta aproape drept pe labe, gâtui său va trebui să facă un unghi aproape drept de circa 90 de grade faţă de coloana sa vertebrală. Suprafaţa toracică să fie curbă ca o carenă a unei bărci, să nu aibă suprafaţa plană, adâncituri sau alte asperităţi.

Adâncimea pieptului indică o bună dezvoltare a organelor interne, în special a inimii şi plămânilor, ajutându-i ia zborurile de lungă durată.

îndepărtaţi masculii cu aspect de femelă şi femelele cu aspect de mascul, aceştia nefiind buni reproducători.

Carenă sternală va fi dreaptă, uşor bombată şi dotată de muşchii pectorali, care trebuie să fie rezistenţi, puternici şi traşi (subţiaţi de-alungu! sternului). Sternul scurt denotă un porumbel de viteză, iar sternul lung ne indică rezistenţa învingătorilor de fond. Coada să fie scurtă, subţire (pe o pană) nu foarte stufoasă, încărcată de pene. Osul bazinului să fie solid la mascul şi cât mai apropiat de stern şi furcuţa (cele două oase) cât mai apropiate între ele. La femelă oasele bazinului sunt mai largi şi mai flexibile.

Articulaţiile aripilor să fie foarte suple. Aripa dură nu este preferată. Pe lângă toate aceste calităţi trebuie neapărat să cunoaştem şi rasa-linia-suşa păsării. O rasă renumită rar dă greş şi de cele mai multe ori din vina columbofilului sau a timpului nefavorabil, care este obligat să-l învingă pentru a ajunge la crescătoria sa. Nu poate face acest lucru dacă nu are o sănătate perfectă, putere de zbor şi spirit de orientare, precum şi o voinţă de fier pentru a învinge greutăţile zborului şi ale naturii.

Reclame
Categorii: articole | Lasă un comentariu

Navigare în articol

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s

Creează un sit web gratuit sau un blog la WordPress.com. Tema: Adventure Journal de Contexture International.

%d blogeri au apreciat asta: