Ochiul

Configuratia Ochi-Fata

Aceasta inseamna stiinta de a citi de pe fata si ochii porumbelului.Este un lucru greu,care necesita multa stiinta si observare si …. inca ceva care nici nu se poate exprima in cuvinte,noi sa o numim – INTUITIE -.Columbofilul care stie citi din ochii si fata porumbelului se poate numi un om norocos.Si totusi,ce se poate observa(citi) din ochii si fata porumbeilor:

I. INTELIGENTA – un lucru fara de care porumbelul nu are nici o valoare.Aceasta calitate este impartita pe fiecare porumbel in mod diferit.Noi va trebui sa stim sa recunoastem exemplarele cu multa sau maxima inteligenta.

II. VOINTA – este un factor determinant in cariera unui porumbel,de care depind in mare masura rezultatele obtinute pe un sezon sau pe intreaga viata.Vointa se poate observa la porumbel prin felul cum se comporta in mana crescatorului,in crescatorie si in timpul concursurilor.

In mana –  cand este luat,porumbelul isi manifesta dezacordul prin sucituri astfel ca de multe ori crescatorul trebuie sa-i dea drumul,pentru a-i proteja „costumul”.De asemenea daca este tras de cioc(metoda lui Piet de Werd) il retrage energic.

In crescatorie – vointa porumbelului se poate observa in modul um isi apara cuibul de alti porumbei si chiar de crescator.

In timpul concursurilor – vointa se manifesta prin intoarcerea cat mai rapida in crescatorie si asta nu numai la o etapa, ci etape de zbor la rand.Sa fie capabil  de a face mai multe zboruri de-solo, adica locul I pe club sau crescatorie.In ansamblu,sa fie un luptator si dornic de a castiga.Deci un porumbel sa devina campion,are nevoie in primul rand de inteligenta si vointa,iar vitalitatea,musculatura,greutatea,etc. – pot influenta in bine sau in rau rezultatele.S-au vazut de nenumarate ori porumbei cu inteligenta si vointa deosebita, dar cu rezultate slabe sau fara rezultate in etapele de concursuri.In aceast caz mai mult ca sigur, necazul vine de la sanatatea si mai de la imbolnavirea ficatului, lucru ce se observa greu, dar care face ca multi porumbei valorosi sa traga pe linia moarta si sa devina niste anonimi.

ATENTIE – Imbolnavirea ficatului in marea majoritate a cazurilor, il producem noi crescatorii,prin nestiinta folosirii corecte a medicamentelor.

Reclame
Categorii: articole | 1 comentariu

Navigare în articol

Un gând despre „Ochiul

  1. Nota 10 pentru articol….

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s

Blog la WordPress.com. Tema: Adventure Journal de Contexture International.

%d blogeri au apreciat asta: